Egészséges és eredményes futóedzések alapjai

Ez a mesterkurzus az egészséges és eredményes futóedzések alapjait fekteti le, függetlenül az edzettségi szinttől, futóteljesítménytől. Tehát egy teljesen kezdő és egy profi futóra is ugyanazok az alapelvek, fiziológiai törvényszerűségek vonatkoznak, ebben nincs különbség köztük.

A legtöbb futósérülés, a túledzettség vagy épp a teljesítményromlás azért következik be, mert a futók figyelmen kívül hagyják ezeket az alapvető téziseket, koncepciókat.

A mesterkurzus elsődleges szempontja az érthetőség volt, hogy abban az esetben is hasznos, könnyen érthető legyen a tartalom, ha egy teljesen kezdő futó szeretne megismerkedni a futás világával és biztonságosan edzeni.

A mesterkúrzust Őry István többszörös válogatott közép- és hosszútávfutó, a Legyél önmagad futóedzője című könyv szerzője tartja.
István többszörös országos bajnoki dobogós 1500 métertől félmaratonig, nemzetközi viadalon két alkalommal érmes helyezést ért el a magyar válogatott színeiben, 5000 m-es síkfutásban.
Egyetemi tanulmányait egészségfejlesztés és szabadidősport-szervezés területén végezte az ELTE-n, majd a Testnevelési Egyetem atlétaedző szakán.